23.5.2011

Aktiivisesti asiaa!


RadioAktiivinen kuuluu vetovoimaiseen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun magneettiyhteisöön, helähdellen kuulijoiden korville internetissä, osoitteessa www.uutismagneetti.fi/3. Sieltä löytyvät myös lähetysten aikana tasatunnein kuuluvat uutiset tekstiversioina. RadioAktiivinen nousee taajuuksille radiossakin, paikalla 92 megahertziä.

RadioAktiivinen jatkaa ensi syksynä tutuilla aalloilla. Tänä vuonna uusi, kevyempi studio oli ensikertaa kurssien jatkuvassa käytössä. Sama tuotantomalli tulee pysymään osana Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun radiotoimintaa, kun Liikkeen Porinakoppi mahdollistaa liikkuvan studion käytön milloin missäkin: Lumilinnassa, Outokummulla ja etenkin ihmisten vilinässä, Rajalla På Gränsen -kauppakeskuksen toisessa kerroksessa.

Kauppakeskus mahdollistaa radiotoimittajien jalkautumisen ympäröivään maailmaan aivan uudella tavalla. Se helpottaa myös yhteistyötä toisinpäin: kuka tahansa pääsee seuraamaan lähetyksen tekoa ja vieraiden ei tarvitse seikkailla kampusalueella.

Opiskelu ei ole enää ainoastaan opiskelijaa itseään varten. Kun oppimisympäristö ei ole koulun seinien sisällä, vaan se näkyy ja kuuluu muillekin kuin kampuksen muille opiskelijoille, tulee halu tehdä entistä laadukkaampaa ja kuuntelijalähtöisempää lähetystä. RadioAktiivinen ei siis ole pelkkä sisäpiirin juttu – kaikille löytyy jotakin.

Me olemme ylpeitä työstämme, emmekä pelkää ottaa haasteita vastaan. Motivaatio tehdä ajankohtaista ja laadukasta radiota on poikinut kevään mittaan haastateltaviksi monia tunnettujakin suomalaisia. Puhelimen välityksellä haastattelussa on ollut muun muassa Jani Toivola, Antero Mertaranta ja Kaarle Viikate. Myös Klaus Häröä on kuultu RadioAktiivisen aalloilla.

Kuuluisista vieraistaan huolimatta RadioAktiivinen panostaa etenkin paikallisuuteen. Mediana se löytää Meri-Lapin alueelta niin hyvät kuin huonotkin puolet ja uutisoi niistä journalistisesti tasokkaasti sekä puolueettomasti. Viihteellisempää puolta edustavat erilaiset juttupaikat, joissa saatetaan testata parasta suklaamunaa tai muistella unohtumattominta musiikkikeikkaa. Ajankohtaisuuden ylläpitämiseksi toimitus tekee suoria reportaaseja alueemme menoista ja meiningeistä. Myöskään rajan läheisyyttä ei ole unohdettu.

Radion liikkuva studio ja television vikkelätuotanto ovat tätä hetkeä ja tulevaisuutta. Opiskelijat ovat radiolla päässeet sisälle nopeaan työskentelytapaan: juontaminen, ennakkojuttujen ja uutisten teko sekä esimerkiksi uutisankkurointi ovat tulleet jokaiselle opiskelijalle tutuksi. Radiotyöskentely on käyty kattavasti läpi, ja jopa peruskurssi antaa hyvät valmiudet tulevaisuuden työelämään.

RadioAktiivinen pysyy aallonharjalla jatkossakin. Tulevien vuosien radiopersoonat: taajuudet ovat teidän!

Jatta Heino

0 kommenttia:

Lähetä kommentti