10.9.2011

Tavoitteena kaunis ympäristö

Kuinka paljon verkkokaupalla voi tienata, ja onko täyspäiväinen yrittäminen verkkokaupan parissa mahdollista? Asiaa tutkiessani vastaukset olivat yksinkertaisia: tienaa tai sitten ei. Mitään selkeitä tietoja kuukausituloista ei ole. Se, kuinka paljon verkkokaupalla tienaa, on kiinni pääosin siitä, kuinka nerokas idea on keksitty ja kuinka hyvin verkkokauppaa markkinoidaan. Sekään ei aina riitä, sillä tarjontaa on nykyään runsaasti. Verkkokauppaa perustetaan useimmiten päivätyön ohelle, mutta haaveita täyspäiväisestä työskentelystä nettiyrittäjänä on varmasti lähes jokaisella ilmoilla.

Perjantaina radiosta raikaava YrittäjäSpecial-radiolähetys sisältää jutun nettiyrittäjyydestä. Halusin etsiä juttuun verkkokaupan, jonka yrittäjä on Lapin seudulta, mutta myös verkkokaupan, joka eroaisi niistä tavanomaisimmista. Verkkokaupan löytäminen sijainnin mukaan osoittautui yllättävän haasteelliseksi. Runsaan googlettamisen jälkeen löysin kuin löysinkin juuri sopivan yrityksen. En halua vielä paljastaa mistä yrityksestä on kyse, mutta voin valottaa miksi juuri tämä yritys kiinnitti huomioni. Yritys valmistaa sekä myy kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita. Idea perustuu ajatukselle; miksi ommella uudesta materiaalista, kun vanhoja käyttökelpoisia vaatteita ja kankaita viedään autokuormittain kaatopaikalle. Yrityksen toimintaa ohjaavat arvot, joita katson suuresti ylöspäin. Esimerkiksi tuotteiden postituksessa käytetään kierrätyspakkauksia niin usein kuin se vain on mahdollista. Ympäristöystävällisten arvojen lisäksi yrityksellä on hyväntekeväisyyskohde ”Mercy home”, joka on hylättyjen vauvojen orpokoti Etelä-Intiassa. Tämähän kuulostaa jo liian hyvältä ollakseen totta. Haluan selvittää, minkälainen ihminen on näiden arvojen ja ajatusten takana. Siksi odotankin innolla maanantain haastattelua.

Seuraava vaiheeni on siis haastattelukysymysten laatiminen ja suunnittelu. Tällä hetkellä päässäni vilisee niin paljon kysymyksiä, että haluaisin omata kyvyn yskäistä tai aivastaa kysymykset paperille. Tätä taitoa odotellessa taidan aloittaa kysymysten laatimisen ihan perinteisellä tyylillä.

Jenna, KTAMK

0 kommenttia:

Lähetä kommentti