12.9.2011

Kakkua, konsertteja ja kysymyksiä

Haastattelu on nyt takana. Runsaasta vesisateesta ja vesiliirroista huolimatta selvisin perille asti ja kaiken lisäksi vielä ehjänä. Ennen haastattelua olin puhelimitse yhteydessä haastateltavan kanssa, ja jo siinä vaiheessa olin lähes varma, että hiljaisia hetkiä ei tarvitse pelätä. Arvaukseni osui oikeaan. Haastateltavani oli valmistautunut hyvin etukäteen ja oli kuulemma päntännyt faktoja koko yön. Ihailtavaa kunnianhimoa. Näin materiaalia siis kertyi mukavasti. Ja jotta kaikille tulisi varmasti vesi kielelle, voin vielä lisätä, että haastateltavani oli leiponut herkkuja tyystin minua varten. Huippuluokan toimittajan kohtelua.

Kaikki ei sujunut kuitenkaan täysin ongelmitta, kuten odottaa osasi. Kerroin aiemmin, että haastateltavani toimii myös perhepäivähoitajana kotonaan. Pelkäsin myös, että rauhallista haastattelupaikkaa ei löytyisi. Ja eihän sitä löytynytkään. Haastateltavani täytyi keskittyä samaan aikaan sekä vastaamaan kysymyksiini, että tarkkailemaan kolmea herttaista poikaa. Tämä taisi saada haastattelutilanteen kuulostamaan siltä kuin pojat olisivat istuneet rauhallisina ja hiiren hiljaa aapiskirjan parissa. Poks! Tuo kuvitelma äkkiä rikki ja tilalle kuva, jossa kolme uhmaikäistä poikaa leikkivät autoilla ja legoilla saman aikaan juosten, hyppien, huutaen ja kiljuen. Noh näillä mennään! Nyt vain miettimään, millä keinoilla saisin yhdistettyä taustaäänet sekä haastattelun järkeväksi kokonaisuudeksi.
Seuraava vaiheeni on siis haastattelumateriaalin purkaminen ja editoinnin aloittaminen. Kiirettä pitää, mutta tässähän on vielä monta pitkää päivää ja sitäkin pidempää yötä jäljellä.

Tämän pienen valottamisen jälkeen haastattelutilanteesta odotatte varmasti malttamattomina perjantaita, jolloin YrittäjäSpecial-radiolähetys kajahtaa. Saako Jenna jutun kasaan ajoissa? Kertooko juttu oikeasti nettiyrittäjyydestä vai kolmen pienen pojan kuorolaulusta? Teidän jännitystänne helpottamaan voin paljastaa, että esitän näitä samoja kysymyksiä pienet tuskanhien pisarat otsallani myös itselleni. Mutta ei kun tuumasta toimeen ja materiaalin kimppuun!

Jenna, KTAMK

0 kommenttia:

Lähetä kommentti