15.9.2011

Huomenna Kalotilla kajahtaa!

YrittäjäSpecial-radiolähetys lähestyy huimaa vauhtia. Yleensä juoksen nopeampaa kuin aika (kielikuva, oikeasti juoksen aika hitaasti), mutta parina edellisenä päivänä ajan perässä pysyminen on tehnyt tiukkaa. Kaikesta huolimatta juttu valmistui deadlineen mennessä ja hommat alkavat pikkuhiljaa olla huomista varten hanskassa.
Huomenissa siis jännitys loppuu ja kuulette vihdoin jutun koko viikon höpöttämästäni nettiyrittäjyydestä. Onhan sanomattakin selvää, että koko viikkonne on suunniteltu huomenna kajahtavan juttuni mukaan. Palaan muutaman päivää ajassa taaksepäin. Kahteen edelliseen päivään jolloin sohvaani syntyi oudosti takapuoleni kokoinen kuoppa. Melko iso sellainen siis. Nämä päivät sisälsivät runsaasti litterointia, käsikirjoitusta, spiikkien äänittämistä sekä editointia. Editointivaiheen haasteeksi osoittautui juttujen karsiminen. Sain haastateltavaltani niin paljon mielenkiintoista tietoa, että olisin halunnut jakaa sen kaiken kanssanne. Valitettavasti tunnin pituinen yhtämittainen juttu nettiyrittäjyydestä olisi saattanut saada monen silmät ummumaan. Mielenkiintoisuudestaan huolimatta.

Olen ehkä saanut YrittäjäSpecial-radiolähetyksen kuulostamaan siltä, että se sisältäisi vain yhden jutun, minun juttuni. Lähetys sisältää siis runsaasti muitakin kuuntelemisen arvoisia juttuja. Ihan vain muutamia aiheita mainitakseni tulette kuulemaan jutun esimerkiksi maahanmuuttajasta yrittäjänä sekä laman ajan lapsen ajatuksia yrittäjyydestä. Nyt te ajattelette, että onpa vakavaa menoa. Mutta ei suinkaan! Lähetyksemme sisältää toki myös viihteellisempiäkin pläjäyksiä. Hämmentävää, että juuri äsken kun kirjoitin pläjäys sanaa, word tarjosi minulle tilalle sanaa ”p-läjäys”. Ja tämähän liittyi asiaan tietenkin yhtä paljon, kuin pizzaperjantai vegetaristiin.

Nyt kun juttu (jonka työstämisessä on muutaman viikon sijasta tuntunut kestävän ikuisuus) on siis vihdoin valmis, se tarkoittaa myös sitä, että ei enää valvottuja öitä, ei kofeiinin yliannostusta, ei stressistä seurannutta makeispussin ahmimista ja sen jälkeistä morkkista, ei tietokoneen näppäilystä johtunutta jännetuppitulehdusta. Luopuminen on rankkaa, mutta se kasvattaa. Tässä tapauksessa ainakin yöunien pituutta. Huomenna taajuudet siis Radio aktiiviselle, 92 MHz klo 15.00. Silloin kajahtaa!

Jenna, KTAMK

0 kommenttia:

Lähetä kommentti