7.9.2011

Kukkia, maitoa ja luontaishoitoja suoraan kotisohvalle, kiitos!

Nettiyrittäjyys-sana kuulostaa kovin hienolta, mutta sanan takaa löytyy hieman tutumpikin asia, verkkokauppa. Nykyään lähes jokainen on ostanut jotain verkkokaupasta. Ehkä meitä houkuttaa sen helppous ja yksinkertaisuus. Voit tilata tuotteet omalta kotisohvalta ja saada ne vielä samaan paikkaan toimitettuna. Verkkokaupat ovat myös (uskokoot ken tahtoo) himoshoppaajan pelastus, sillä heräteostokset jäävät Internetissä vähemmälle.

Kun lähdin tekemään YrittäjäSpeciaaliin radiojuttua nettiyrittäjyydestä, syvennyin ensin tarkemmin millaisia nettiyrityksiä meillä täällä suomessa on oikein olemassa. Verkkokauppojen monipuolisuus yllätti minut. Internetistä voi ostaa nykyään lähes mitä tahansa, tai oikeastaan mitä tahansa. Selaillessani näitä erilaisia verkkokauppoja, usean sivun kohdalla mieleeni tulvi epäilyksiä sivuston luotettavuudesta. Netti on tulvillaan kaiken maailman onnenonkijoita valmiina hyökkäämään meidän hyväuskoisten kimppuun. Eräs ystäväni kertoi verkkokaupoista keskustellessamme, kuinka hän oli joutunut huiputuksen uhriksi. Aiemmin samasta verkkokaupasta tuotteet olivat tulleet perille, mikä lisäsi luottamusta yritykseen. Viimeisimmän tilauksen saapuminen kuitenkin kesti ja kesti. Ja se kesti niin kauan että ystäväni päätti nettisivuilta etsiä yhteistiedot käsiinsä ja ryhtyä toimeen. Mutta hetkessä luotettava yrityskin onnistui sumuttamaan oikein olan takaa. Kyseisen yrityksen nettisivut olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Ehkä tämä opettaa jatkossa kirjaamaan verkkokaupan tiedot ylös, mutta luottamuspula minulla ja verkkokaupoilla on edelleen.

Sysään luottamuspula-ajatuksen hetkeksi syrjään ja alan pohtimaan nettiyrittäjyyttä hieman tarkemmin. Mieleeni juolahtaa kysymys siitä, miten verkkokauppojen kuvaan astuminen on madaltanut kynnystä ryhtyä yrittäjäksi. Voiko nykyään kuka tahansa perusjamppa heittä putiikin pystyyn? Pystyykö päivätyön ohella toimimaan verkkoyrittäjänä, vai onko työskentely verkkokaupan parissa mahdollista myös täyspäiväisesti niin, että sillä vielä elättäisi itsensä ja kenties pari muutakin. Näihin kysymyksiin lähden kaivelemaan vastausta.

Jenna Vanha-Honko, KTAMK

0 kommenttia:

Lähetä kommentti