11.4.2010

Kevättä rinnassa, väriä pinnassa

Tulipahan vedettyä keväinen lähetys Tellun kanssa! Pitää myöntää, että molempien kiireisten aikataulujen vuoksi suunnittelu jäi tällä kertaa lapsipuolen asemaan. Vertailuna sanottakoon, että Pertti Salovaaran ohjeen mukaan hyvän radiojuonnon suunnittelu olisi aloitettava jo viisi päivää ennen juontoa. Mutta oli toisaalta hauskaakin lähteä juontamaan, kun koko settiä ei ollut etukäteen nakutettu kasaan.

Tarkoituksena ei ollut varsinaisesti vetää mitään teemalähetystä, mutta aika pääsiäispainotteinen kokonaisuus siitä lopulta muodostui. Eräänlaisena kruununa ainakin meille juontajille toimi mielestäni tuottajien kehittelemä haaste. Se oli ajankohtainen ja hauska, en ole ihan äskettäin nimittäin pääsiäismunia päässyt maalaamaan. Tuottajat luulivat olevansa oveliakin, kun laittoivat meidät tyhjentämään munat ennen maalaamista. Eihän se ollut meille konsti eikä mikään! Itse värjääminen olikin sitten paljon haastavampi suoritus. Tellu otti käyttöönsä oitis tussit, ja helppohan niillä on saada munat kirjaviksi. Minulle jäi taas käteen vesivärit, ja siitähän ei hyvä seurannut. Asia on nimittäin niin, että kun meikäläiselle antaa vesivärit ja pensselit, siinä saa väriä pintaan vähän muutkin kuin munat. Koko RadioAktiivisen porukka opettajia myöten lienee tyytyväinen, että maalaamisen aikaan lähetyksen teknisestä puolesta vastasi nimenomaan Tellu. Jos meikäläinen olisi ollut samaan aikaan ohjaksissa, olisivat tietokoneet ja muut vempeleet olleet takuuvarmasti maalin peitossa.

Täytyy sanoa vielä Missä mikki? –ohjelmasta sen verran, että Sanni oli tehnyt hyvää työtä etsiessään vihjeitä Haaparannan rautatieasemasta. Harva tulee miettineenksi, kuinka paljon tämänkin ohjelmapaikan suunnitteluun pitää kuluttaa aikaa ja vaivaa, jos aikoo saada suorana lähetyksenä tehtävästä ohjelmasta mielenkiintoisen ja hauskan. Sääli Sannin puolesta, että juontajat olivat tällä kertaa niin fiksuja, ettei läheskään kaikkia vihjeitä tarvinnut käyttää.

Valoisaa kevättä kaikille, ja muistakaahan syödä ne viimeisetkin mämmit jääkaapista, etteivät jää homehtumaan ensi vuodelle.

Jukka-Pekka Räsänen, juontaja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti